הביג פרל הינו זן בפיתוח "כחול לבן" שקרוי על שם מפתח הזן אבי פרל, המדען הראשי של משרד החקלאות .
מדובר בזן שצבעו ירוק בהיר, בעל גרגרים גדולים במיוחד המזכירים בטעמם מרקם תפוחי ומתפצחים בפה עם טעם ייחודי. זן ה'ביג פרל' הינו מתוק, עסיסי, ללא חרצנים ונחשב ענב גדול וקריספי. ענבי ביג פרל משווקים במהלך כל חודש יולי.

בענבים, על שלל זניהם ממוצע הסוכרים עומד על כ 15%, למרות מתיקותם הם מכילים רק 69 קלוריות ל 100 גרם. הסוכר בענבים הינו ממקור טבעי שמגיע בשילוב עם נוגדי חמצון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. הסיבים תזונתיים , שמצויים בעיקר בקליפה, ומלאים באנטי אוקסידנטים (נוגדי חמצון) עוזרים במניעת מחלות לב וכלי דם, מסייעים בשמירה על בריאות העיניים , הגנה מפני מחלות כרוניות והזדקנות.
ענבים אינם מעלים את רמת הסוכר בדם באופן משמעותי (אינדקס גליקמי נמוך) והם מקור טוב לאשלגן , שמיטיב עם לחץ הדם.
זהו פרי נהדר לשילוב בסלטים קיציים, עוגות, מנות דגים, וכמובן – כפי שהם, ישר מהאשכול, לקחת לים, לבית הספר ולעבודה.
לדברי שיקו דומוביץ', מנכ"ל ענבי טלי: "ענבי טלי מציעים מגוון של זני ענבים ירוקים, אדומים ושחורים, ושוקדים כל העת על פיתוח ואקלום זני ענבים חדשים.
אנו מגדלים ומוכרים כ-30 זני ענבים, המשווקים בפרקי זמן שונים החל מחודש יוני ועד חודש דצמבר. כל זן יוצא לשוק בהתאם לשיא הבשלתו ואיכותו. לכל זן צבע, צורה, טעם וארומה הייחודיים לו".